Hier staan wij voor:

Cornell’s Saddlery is gespecialiseerd in het beschermen van ruiter en paard tegen schade op lange termijn. Of dat nu in de topsport is, of bij het beleren van jonge beloftevolle paarden.

Jacqueline begon ooit als zadelergonoom meer dan dertien jaar geleden. Kees ondersteunt op managementniveau en leerbewerking. We werkten met in opdracht op maat gemaakte zadels, gebruikten luchtkussens én wol, leerden álles over zadels maken en materialen in diverse looierijen in Europa.

Ondertussen specialiseerden we ons ook steeds meer op het paard zelf. De manier waarop de paarden bewegen, en hoe we de paarden duurzaam inzetbaar houden voor de sport. De kennis over ergonomie van paarden is in de afgelopen dertien jaar enorm gegroeid… en wij groeiden mee. Zo kan Cornell’s Saddlery meewerken het welzijn van de paarden verbeteren.

Elk jaar tussen mei en september reizen we mee met de Global Champions Tour als “secretary of the jury”. We genieten er van de ‘top level show jumping’, maar we hebben hier ook een enorm netwerk opgebouwd van osteopaten, paardentandartsen, bitpassers en fysiotherapeuten die zich net als wij verder willen ontwikkelen in dit specialisme: een paardensportwereld waarin beide atleten happy blijven…. en in gezondheid presteren.

jacqueline en kees overdevest


Omdat wij vinden dat we nooit genoeg kunnen weten:

National Coach Congress
Instantie NLcoach
December 2019.
Certificaat. Geen verloopdatum
www.nlcoach.nl

Cranio - Sacraal Therapy for Horse Owners
Instantie Cranio Paard
Oktober 2019.
Certificaat. Geen verloopdatum
www.craniopaard.nl

Whole Horse Dissection by Sharon May Davis
Instantie Lindsay Holder Training Events
Maart 2018.
Certificatienummer: 07703010044. Geen verloopdatum
www.lindsey-bowentherapy.co.uk

Acupressure Horses
Instantie Paarden acupressuur
Lheebroek Juni 2015.
Certificaat. Geen verloopdatum

Equine Ergonomist
Instantie Saddlefit 4 Life®
Augustus 2009.
Diploma. Geen verloopdatum

Saddle Ergonomist
InstantieSaddlefit 4 Life®
Augustus 2009.
Diploma Geen verloopdatum

 

Ook voor gastlessen

Op uitnodiging verzorgt Jacqueline ook gastlessen aan medische en paardengerelateerde hogescholen en universiteiten. Eerdere lezingen vonden onder andere plaats bij Aeres Emmeloord en College of Agriculture CAFRE in Enniskillen, Noord-Ierland.